Пређи на главни садржај

Школски спорт, матурант гиманзије Недељко Бороја

 Лична карта спортисте:


Рођен: 25.04.2002.

Висина: 176 cm

Тежина: 73 kg

Позиција: Предњи везни

Клуб: ФК “ЖСК” Жабаљ
Највећи број голова на утакмици: 4
Највећи успeх/успеси: До сада од већих успеха је што сам 2019/2020 освојио куп Новог Сада у млађим категоријама “ФК Војводине”.

Фудбалски узор: Лионел Меси

 Недељко Бороја је ученик средње школе “22. октобар“ у Жабљу и актвни спортиста посвећен фудбалу. Наше школске новинарке Кристина и Милица разговарале су са њим о томе како изгледа живот једног ученика и спортисте. Било нам је занимљиво да га чујемо поготово када знамо да је у питању матурант гимназије.


1. Како би описао себе у пар реченица? 

- Себе сматрам за примерног и скромног дечка. Кроз мој интервју ћее схватити колико заправо волим овај спорт и колико ме он одувек чини срећним. Тренутно завршавам гимназију у Жабљу и планирам да упишем медицински факултет. Но пре свега бих желео да се мој сав рад током 12 година константног тренирања исплати и да остварим свој сан.

2. Како се постаје успешан спортиста?

- Од пресудног значаја је рад и посвећеност спорту. Таленат није од великог значаја у поређењу са радом, али је свакако битан фактор као и мало среће.

3. Како спорт утиче на твој начин живота?

- Утиче веома квалитетно јер много волим фудбал и онда ми све обавезе лакше иду уз њега. Распоредим време како би све стизао адекватно да урадим. Фудбал ми је много олакшао у смислу вођења здравог живота. Доста се здраво храним, тренирам редовно… Једноставно за пожелети.

4. Зашто си се определио баш за фудбал?

- Зато што сам још као дете заволео лопту и волео да гледам утакмице са оцем. То је било 2008. године када сам отишао на први фудбалски тренинг и схватио да је то мој сан.

5. Шта је био преломни тренутак у твојој досадашњој каријери?

- Вероватно прелазак у ФК “Војводина” 2019.године. У том клубу сам постао доста зрелији играч и доста тога научио.

6. Који су твоји спортски циљеви?

- Моји спортски циљеви су да пређем у неки већи клуб, потпишем професионални уговор и живим свој сан.

7. Како се слажеш са саиграчима?

- Атмосфера у клубу је сјајна. Сви се лепо слажемо и прави смо тим. Током утакмице, после грешака  бодримо један другог те не стварамо нервозу у екипи.

8. Колико времена недељно посвећујеш тренинзима?

- У последње време због много обавеза тренира по 3-4 пута недељно али и кући индивидуално радим вежбе снаге. До пре пар месеци сам тренирао и до 2 пута дневно, 5-6 пута недељно.

9. Колико одрицања стоји иза твог успеха?

- Много се одричем и улажем труд у спорт који волим. Највише су моја породица и школа испаштали због мојих тренинга те нисам стизао да учим од рада који посвећујем фудбалу.

10. Да ли још увек имаш трему пред утакмице?

- Немам, јер већ 12 година тренирам и онда сам и навикао на тај притисак пред сваку утакмицу. Вероватно је и најбитније отарасити се страха, јер много може да утиче на исход утакмице а и самог перформанса играча.

11. Да ли ти је битнији друштвени живот, школа или спорт?

- Сва 3 поменута сегмента живота су јако битни за мене. Само што да морам да изаберем вероватно бих изабрао спорт јер захтева доста труда и жеље, а друштвени живот увек може да чека на мене.

12. Да ли имаш неки узор?

- Па вероватно је то Меси као што сам напоменуо већ, али ми се такође свиђа начин размишљања једног од највећих боксера Мухамеда Алија, његов дух и вера.

13. Који је твој сан?

- Да будем најбољи у ономе што волим.

14. Како видиш себе за 10, а како за 20 година?

- За 10 година бих волео већ да сам у професионалном фудбалу, да лепо и срећно живим са својом породицом, а за 20 вероватно већ при заласку каријере, али такође срећан и испуњен лепим догађајима од раније.

15. Од кога имаш највећу подршку?  

- Највише подршке добијам од своје породице и девојке.

20. Савет за почетнике? 

- Дао бих им савет да уживају у овом спорту и да буду максимално посвећени и дисциплиновани. Само нека верују и воле фудбал.

21. Твој мото?

- Мој мото је да никада не одустајем од својих снова и жеља. Све је могуће остварити уз доста вере, рада и одрицања.

Новинарке Кристина Николић И Милица Видић
Наставница НИколета Његован

СШ “22. октобар”, Жабаљ

Коментари

Популарни постови са овог блога

ЗАКОНОДАВНА ДЕЛАТНОСТ СВЕТОГ САВЕ

Оно о чему не размишљамо много када поменемо лик Светог Саве је његова делатност која би се могла схватити и као његова правна делатност. Овим текстом дајем свој скроман допринос овој материји и надам се да ће се тако још боље разумети тај део наше славне историје. Свети Сава Пошто је издејствовао потпуну самосталност српске цркве (аутокефалност) 1219. год, Свети Сава је у грчком манастиру тада Филокали (данас   Владот) , припремио Зборник законодавстава какав је био потребан његовој саборној цркви.

Sa časa psihologije: Esej o prvom utisku

Prvi utisak nastaje kad jedna osoba prvi put dođe u kontakt sa drugom osobom i formira mentalnu sliku te osobe koja podrazumeva ne samo utisak o fizičkom izgledu osobe već i o njenim ličnim osobinama, obrazovanju, zaposlenju i drugim karakteristikama. Prvi utisak je uvek važan, vrlo često i presudan, bilo da se upoznajete sa nekim na ulici, idete na razgovor za posao ili držite govor. Iako prvi susret sa nekom osobom može da otkrije samo mali deo nečije ličnosti, na osnovu njega se upravo i stvaraju prve impresije. Iz ovog primera lakše ćemo shvatiti o čemu se ovde u stvari radi. Zamislimo sledeću situaciju: Sanja i Jovana su na žurci, za njih dve je zajedničko to da je isti dečko, Milan važna osoba u njihovim životima. Sanja je bila u veži sa Milanom a Jovana je trenutno u romantičnoj vezi sa Milanom. Kao što svi znamo, može da postoji rivalstvo između dve devojke kada je u pitanju neki muškarac prema kome obe gaje osećanja. Sanja i Jovana se znaju samo iz viđenja i dolazi d

Предмет "Агенцијско и хотелијерско пословање" - Јелена Чалмић

Предмет "Агенцијско и хотелијерско пословање" - блок настава, одељење II-4. Ученици применом методе Мапе ума припремају и презентују рад на тему: 1. Пословне књиге и обрасци у угоститељским пословним јединицама за смештај 2. Службе хотела