Пређи на главни садржај

"Kup tolerancije" – reportaža


Kao školski blogeri, nas dve smo išle na "Kup tolerancije" zajedno sa našom košarkaškom ekipom (Mirko Makitan, Filip Popović, Nikola Šućov, Miloš Popović, Andrej Antonić, Nenad Vrbaški, Jovan Šebez, Zoran Jovanović i Nemanja Trninić) i Tijanom Apić, koja je predstavljala našu školu na takmičenju u pevanju. "Kup tolerancije" je održan od 15. do 17. novembra u Somboru i predstavlja manifestaciju koja obuhvata sportska takmičenja sa dodatnim kulturnim sadržajem. Održava se deveti put u okviru projekta Vlade Vojvodine "Afirmacija multikulturalizma i tolerancije u Vojvodini".
Promoter je atletičar Mihail Dudaš čije reči su i moto ovogodišnjeg Kupa: "Sanjaj veliko, radi vredno, ostani fokusiran i okruži se dobrim ljudima".
Učestvovalo je 40 ekipa osnovnih i srednjih škola, sa više od 400 đaka.

Subota, 16. novembar

U 15:28 taksista dolazi po nas i krećemo na put za Sombor. Usput ćaskamo i slušamo muziku sa radija... Na pola puta smo do odredišta, polako pada noć. Zanimljiva kombinacija – vožnja i muzika, a tamni obrisi nekog naselja proleću dok gledamo kroz prozor. Jedva čekamo da stignemo!

U 17:04 stižemo u sportsku halu u Somboru. Na tribinama srećemo našu ekipu koja čeka da se završi utakmica između Bačke Topole i Bačke Palanke – odmah posle igraju u polufinalu protiv Pećinaca.

Oko 18h počinje polufinalna utakmica i ekipa Žablja odmah ostvaruje značajno vođstvo. Završava se ubedljivom pobedom naše škole, rezultatom 56:21 – plasirali su se u finale "Kupa tolerancije"! Ubrzo smo se uputili ka Domu učenika srednjih škola – tamo smo svi bili smešteni. Svi su srećni i zadovoljni i sabiraju utiske.

Sada je 19:07 i nalazimo se u Domu učenika, u sobi 301, i čekamo da Tijana i Višnja (koja je bila sa nama u sobi i koja je takođe učestvovala među pevačima) dođu sa generalne probe. Takmičenje u pevanju počinje u 21h u Hrvatskom domu kulture. Uskoro dolaze kod nas u sobu – saznajemo da je Tijana morala da promeni pesmu sa kojom će se predstaviti, jer orkestar nije znao da svira "I surrender" od Celine Dion. Umesto ove, otpevaće "Nothing compares" (Sinéad O'Connor) – rezervu koju je mnogo manje vežbala. Dok teku pripreme ze nastup, mi je bodrimo i šalimo se sa njom i Višnjom.



20:58 – stižemo u Hrvatski dom kulture u centru Sombora. Smeštamo se iščekujući početak takmičenja.

Kandidati se ređaju, dolazi red i na našu Tijanu. S obzirom na to da je došlo do premene pesme sat vremena pred nastup, odlično se snašla. Oslobodila se treme i otpevala najbolje što je mogla. Ponosni smo na nju, bila je u nezavidnoj situaciji.

Tijana Apić, II2 (Žabalj)



Ubrzo posle nje, na red dolazi i devojka sa kojom smo se tamo sprijateljile – Višnja Davidović. Ostavila je najveći utisak I zasluženo osvojila dvostruko prvo mesto – i od glasova publike, i od žirija.
Višnja Davidović, pobednica (Sombor)

Vraćamo se u Dom oko pola jedanaest. Dogovaramo se sa Tijanom i Višnjom da odemo večeras do grada. Otišle smo u klub "My way" i sjajno se provele uz rok muziku. Posle izlaska, jedna blogerka se vratila u Žabalj, a druga je ostala da prati finale naših košarkaša, u nedelju.
Nedelja, 17. novembar

Nedeljno prepodne u Somboru


Nakon pobede nad Pećincima, u finalu ih je dočekala jaka ekipa Tehničke škole "23. maj", iz Pančeva.

Utakmica treba da počne u 12h i svi polako zauzimaju mesta na tribinama u sportskoj hali, željno iščekujući da ekipe izađu na teren.


Utakmica počinje i već u sedmom minutu Nikola Šućov daje koš koji prebacuje našu ekipu u vođstvo. Na kraju drugog perioda, vode sa 23:18.


Utakmica se završava POBEDOM naše škole, rezultatom 43:35! Ceo tim iz Žablja se veseli i pozdravlja sa ostalima. Uskoro treba da počne ceremonija dodele nagrada i pohvala. Osvojili su trofej za prvo mesto i nagradno putovanje u inostranstvo!
Nakon dodele nagrada i zatvaranja kupa, oko 15:30h svi krećemo nazad u naš Žabalj. Iako pomalo umorni, srećni smo i u lepom sećanju nam ostaje druženje sa ovog trodnevnog takmičenja.

Naši košarkaši i direktor Miodrag Janjoš



Tekst priredile: Slađana Jurišin i Tijana Ranisović




Коментари

Популарни постови са овог блога

ЗАКОНОДАВНА ДЕЛАТНОСТ СВЕТОГ САВЕ

Оно о чему не размишљамо много када поменемо лик Светог Саве је његова делатност која би се могла схватити и као његова правна делатност. Овим текстом дајем свој скроман допринос овој материји и надам се да ће се тако још боље разумети тај део наше славне историје. Свети Сава Пошто је издејствовао потпуну самосталност српске цркве (аутокефалност) 1219. год, Свети Сава је у грчком манастиру тада Филокали (данас   Владот) , припремио Зборник законодавстава какав је био потребан његовој саборној цркви.

Sa časa psihologije: Esej o prvom utisku

Prvi utisak nastaje kad jedna osoba prvi put dođe u kontakt sa drugom osobom i formira mentalnu sliku te osobe koja podrazumeva ne samo utisak o fizičkom izgledu osobe već i o njenim ličnim osobinama, obrazovanju, zaposlenju i drugim karakteristikama. Prvi utisak je uvek važan, vrlo često i presudan, bilo da se upoznajete sa nekim na ulici, idete na razgovor za posao ili držite govor. Iako prvi susret sa nekom osobom može da otkrije samo mali deo nečije ličnosti, na osnovu njega se upravo i stvaraju prve impresije. Iz ovog primera lakše ćemo shvatiti o čemu se ovde u stvari radi. Zamislimo sledeću situaciju: Sanja i Jovana su na žurci, za njih dve je zajedničko to da je isti dečko, Milan važna osoba u njihovim životima. Sanja je bila u veži sa Milanom a Jovana je trenutno u romantičnoj vezi sa Milanom. Kao što svi znamo, može da postoji rivalstvo između dve devojke kada je u pitanju neki muškarac prema kome obe gaje osećanja. Sanja i Jovana se znaju samo iz viđenja i dolazi d

Предмет "Агенцијско и хотелијерско пословање" - Јелена Чалмић

Предмет "Агенцијско и хотелијерско пословање" - блок настава, одељење II-4. Ученици применом методе Мапе ума припремају и презентују рад на тему: 1. Пословне књиге и обрасци у угоститељским пословним јединицама за смештај 2. Службе хотела